HISTORIEN

Der findes en del almindelige cirkustelte i Danmark. Paladset er ikke et af dem. Det specielle telt er et produkt af tre unge danskeres ambition om at eje et telt, som giver publikum en endnu bedre showoplevelse. For at realisere deres teltvision må de unge mænd rejse til Scola Teloni i Italien, som er kendt for at huse nogle af verdens dygtigste teltdesignere.

I 2012 beslutter ledelsen bag Flying Superkids – Jack og Lars Godbersen – at showtruppens succes kræver, at de anskaffer sig et nyt telt til at turnere rundt med. Samtidig vælger Jimmy Enoch at tage en pause fra cirkusbranchen, hvor han har tilbragt hele sit liv. De tre slår pjalterne sammen, og danner Enoch Show Production. Firmaets allerførste beslutning bliver at rejse til Italien hvor verdens bedste teltkonstruktører findes.

Gennem sit virke som cirkusartist har Jimmy årelang erfaring med opsætning og indkøb af cirkustelte. Han kender derfor en stålfabrik tæt på Milano, som producerer ideelle stålkonstruktioner til cirkustelte. De møder op på fabrikken, hvor de mødes med direktøren Paolo Anceschi, der hurtigt lader sig inspirere af de to unge mænds ønske om at designe et unikt telt. Sammen kører de 100 km nordpå til teltspecialisten Marcello Scola, hvis familie gennem generationer har bygget alle former for specielle telte.

Jimmy og Lars forklarer de to garvede italienere, at de vil have et telt med optimal pladsudnyttelse, højere stabilitet og endnu mere intimitet end normale cirkustelte. Teltspecialisterne har før eksperimenteret med lignende løsninger, og det ambitiøse projekt får dem begge til at rydde kalenderen. I halvanden dag sidder de fire mænd og brainstormer. Pæle, stolper, søjler, vægge, duge, pyloner, bjælker, afstivere, barduner bliver tænkt ind i den store plan. Jimmy med sin erfaring fra cirkuslivet, Lars med sin erfaring fra showbusiness og italienerne med deres erfaring inden for stål- og teltkonstruktioner. Det tager halvanden dag, inden de bliver enige.

Resultatet bliver et telt, hvis lige italienerne sjældent har bygget. Et ovalt telt med fire tårne, skrå teltvægge og et unikt, æstetisk udtryk. Et telt, der udnytter hele pladsen optimalt. Et telt, hvor vinden på grund af de skrå teltvægge preller fuldstændig af. Et telt, der giver publikum mulighed for at sidde tættere på scenen og få en bedre oplevelse. De fire mænd er rigtig godt tilfredse med deres fælles anstrengelser.

Inden Lars og Jimmy rejser tilbage til Danmark, giver de italienerne hånden og besked på at starte produktionen. Der bliver snakket bankgarantier, kontrakter og leveringsdatoer, men det betyder ikke noget. De to danskere har kigget italienerne i øjnene, de har givet dem hånden, og alle parter ved, at de har lavet en god aftale.

Derfor skorter det heller ikke på begejstring, da to lastbiler en forårsdag kommer kørende ind på Gymnastikgården i Aarhus med en gigant af et telt. Lastbilerne ankommer selvfølgelig en måned senere en aftalt – andet kunne man ikke forvente af italienerne – men til gengæld lever Paladset, som teltet hedder, fuldstændig op til alle forventninger.